Friday, September 29, 2017

Abieluliising

 

 Viidates igast karvaste ja suleliste arvamustevahetusele truuduse, petmise ja muidukargamise teemadel .Ritsiku blogis (kõik ju teavad), teen ettepaneku Pärnu piirkonna KOV valimiste  kandidaatidele juurutada nende valimisringkonnas abieluliste liisingsuhete valdkond.
   Aegade hämarusse on vajunud "sind surmani" tõotus,  heal juhul jõutakse viienda, seitsmenda, kümnenda kooseluaastani. Pole ju mõtet pead liiva alla peita - pigem tagada abieluõnn kohaliku omavalitsuse abieluliisingu (või minugi poolest,  moodsad ajad ju - kooseluliisingu) kaudu.
Kodanik (sugu ei oma tähtsust) tutvub KOV netiküljel saadaolevate liisingeksemplaridega - vanus, läbisõit, seisukord, korraliste arstlike ülevaatuste läbimine jne., ning leidnud sobiva eksemplari, tasub KOV kunturis sissemakse, sõlmib kas kasutus-või kapitaliliisingu lepingu ning vara (mees-, nais-või samasoost) läheb üle liisijale. Mitut subjekti korraga liisida ei saa!  Liisimissubjekti saab mittesobivuse korral ka enne tähtaega tagastada, varem välja osta ja kasutuslepingu korral ka uuema ning paremas seisukorras isendi vastu vahetada. Kui liisija ei suuda korralisi liisingmakseid korrektselt tasuda, võib KOV kuntur liisingusubjekti tagasi võtta ja liisijale jäävad tühjad pihud ning rahakott. Võlgnik langeb musta masendusse ning - nimekirja ja järgneva kolme aasta jooksul enam partnerit liisida ei saa.
   Kui palju pisaraid jääks valamata ja alkoholi tarbimata, kui inimene teaks, et tema partneri liising lõppeb juba kahe aasta, kuue kuu ja seitsme päeva pärast ning aga ta siis möllab! Väheneks kõrvalhüpete, vallaslaste ja suguhaiguste arv. Vähekindlustatud liisijatele võiks pakkuda isegi vajaduspõhist liisingutoetust ja kes korrektselt oma liisitud vara hooldab, hoiab ja heas seisukorras tagastab, lausa liisinguhüvitust või intressipuhkust. Kõik on mõeldav ja tehtav, kui me kõik - mehed, naised ja samasoohuvilised kokku hoiame ja oktoobrikuistel valimistel õiged valikud teeme!
Inimesed, valima!

Pildil demonstreerib KOV ametnik (piitsaga) liisingsubjekti suuhügieeni seisukorda.

3 comments:

Kaamos said...

A kui liisitav objekt soovib ise liisida mõnest teisest paarist liisija ja tolle teise liisija liisitav objekt liisib omakorda kolmsndast paarist liisija neng kolmanda paari liisitav liisib endale esimese näidispaari liisija, aga vahepeal amortiseerub teise paari liisitav ning vahetatakse kaskokindlustuse raames välja uuema mudeli vastu...mis saab siis liisingutingimuste kohaselt esimese paari esimese liisitava poolt liisitud teuse paari liisijast?

konn, lendav konn said...

Kuna sa oled KOV valimistest väga huvitatud, ootasingi seda hämmstavalt konstruktiivset ja asjakohast kriitikat. Ainult nii saamegi koos, kogu rahvuse, iga talu, külakese, alevi ja suurlinnaga edasi, ühte sammu astuda meie kõigi armsa kodumaa hüvanguks. Ootan sind koos kõigi sõprade, lähedaste ja kogukonnaga valimisurnide äärde, et anda oma otsustav hääl - ükski vihmaiil, tormisagar ega lagipähe kõrvetav päikesekiir ei tohi meid takistada elu paremaks muutmast maal ja linnas!

Kaamos said...

Ehtne poliitiku vastus. :D
Reaktsioon sellele saab olla vaid sisukas "möh?"