Thursday, August 17, 2017

Magamistubades


     Vana Baskini seekordsel  suveetenduste trallil Ohtu mõisas osalesime nimelt magamistubades, õigupoolest "Magamistubades". Etendus lõppes stseeniga kuidas noor Trevor jäi keset kirehoogu oma abikaasa Sussu peal magama. Noored - ärge seda kodus järgi tehke! Samas oli teine tubli noormees külm nagu kala (jäik ei sobi öelda), kui ta saatuse tahtel esimese vaatuse lõpus Nele-Liis Vaiksoo mängitava vambi peale lamama sattus. Ma ei tea ühtki meest, kes teaks mõnda meest, kes Nele-Liisi peal lamades oleks nii külm (jäik ei sobi öelda). Aga loomulikult oli tal ka seljahaiguse vabandus nagu varnast võtta.
    Kui nüüd algusest alustada, siis hõbeheigiga croissant koos klaasi valge veiniga oli just paras enne seda etendust manustada - andis õige häälestuse! Kes iganes Ohtu mõisa etendusi söögi-joogiga teenindab, teeb seda väga hästi! Saal oli rahvast pungil, jooksuga toodi lisatoole ja mõned inimesed istusid suisa kardinate vahel ja kuulasid näitemängu. Meie jäime tükiga rahule - Ohtu suvekatest ehk "Aiapidu" oleks elamuse poolest samaväärne. Ansambel mängis hästi kokku, üllatas muidugi Nele-Liis Vaiksoo, pole teda varem sõnalavastustes näinud ja ka tandem Murel-Kilgas andis täiesti adekvaatse pildi inglaste pere-ja voodielust.

    Pildil üritab abikaasa minuga veel etenduse teemal mõtteid vahetada, aga paraku olen ma näitemängu tekitatud emotsioonidest ja vaimsest pingest nii kurnatud, et pagesin kohe meeldivate unenägude seltskonda.

No comments: