Friday, June 23, 2017

Elluastuja

   

 Minu keska lõpetamise aktusel teatas toonane direktor, ENSV teeneline õpetaja Elsa Värte, et teie seas on meie esimene pääsuke, kes lendab Moskvasse, Rahvusvaheliste Suhete Instituuti. See oli minu klassivend, kelle nimi oli Käo, kutsusime muidugi Käguks. Kägu lendas küll kohale, aga tuli rongiga tagasi - ei läbinud sõela. Nii paljukest ornitoloogiast.
     Noorema tütre eilne lõpuaktus nii lõbus ei olnud, aga ka mitte pisut kurblik nagu poja mõne aasta tagune. R-klassis oli mitu medalisti, Ü-klass hiilgas artistidega ja A-klassis oli venekeelsed õpilased, kes meeldivalt kaunilt laulsid kodumaa hümni eesti keeles. Kõned polnud väga pikad ega manitsevad (kui välja arvata lapsevanema esinemine), noored olid teinud videopöördumise, mis oli kaootiliselt naljakas ja lõpupildistamine läks märksa nobedamalt kui põhikooli lõpetamisel. Mingil arusaamatul põhjusel sai minu tütar kiituskirja vene keele suurepärase omandamise eest. Viimati, kui me vene keelest rääkisime, oli see tal raz-dva-tri tasemel. A küllap on tegu geenidega - isa on nimelt õppinud vene keele ja kirjanduse eriklassis, meenuvad muhked ekskursioonid keele ja kultuuriga tutvumise eesmärgil Mihhailovskojesse, Leningradi ja Moskvasse. Meie tutvusime küll rohkem ühikasarnastes majutuskohtades resideeruvate vene tütarlastega, aga keeleõppeks hea seegi!
    Pildil kenad noored inimesed, minu neiu on üks tagumistest:)

4 comments:

neiud ärevil said...

Ma tean mida tunned. :D Paar aastat tagasi pidin minagi saali ette minema tänukirja järgi ja see oli päris suur katsumus.
Loodan, et pisara ikka pigistasid nii tähtsal päeval silmanurgast. Eks mõne aasta pärast on sul jälle sama tee käia.
Palju õnne uhkele isale ja elluastujale ikka tuult purjedesse. Ägu siis ikka väga kaugele ka lennaku.

konn, lendav konn said...

Kui ikka tiivad ei kanna, tuleb rongiga naasta:D
Aitäh-aitäh, ei mingeid pisarapoisse, vanema inimese õigusega heatahtlik muie suunurgas:)

Pontu said...

Kas see kunagine kool oli 4.KK

konn, lendav konn said...

Pontule neli aastat hiljem - nii oli!:)